Mødes skal i stråledans ...

Seks dages indblik i Libanons spraglede kludetæppe af kirkeretninger, politisk magtspil, en (måske) ufrivillig premierministerafgang, frisk persillesalat og glæden ved at rejse sammen med ligesindede. 

  
  
  
  

Aftensol over souk'en, det gamle marked i Saïda. Duften af koriander og tung sæbe i næsen. Brisen fra middelhavet fejer op gennem byens smalle gader. På torvet spiller byens drenge i alt for store Messi-trøjer, mens pigerne hvisker i hjørnerne og mændene vender dagens store spørgsmål. MED EET rykkes jeg ud af mellemøstens mystik; en endeløs konvoj af hvide FN-biler med nødhjælp, adskillige busser og et par pansrede køretøjer passerer. De lokaler tager end ikke notits, mens jeg mærker splittelsen mellem magien og virkeligheden; mellem fantasien om det uopnåelige og den ubarmhjertige politiske dagsorden, der fylder så meget i Libanon. 

​Ikke meget større end hele Region Sjælland, men med 3,8 millioner indbyggere og hertil 1½ million syriske og palæstinensiske flygtninge! Stridslystne, stærke nationer udenfor havelågen: Iran og Saudi Arabien. Og Israel og Syrien oveni. 
​De kristne er pressede i Libanon, men de sidder samtidig med nogle af nøglerne til fred i regionen. Fred mellem sunnier og shia-muslimer; fred mellem venner.

Oplev et kløgtigt, indsigtfuldt, historisk foredrag om Libanons spraglede kludetæppe af kirkeretninger, politisk magtspil, en (måske) ufrivillig premierministerafgang, frisk persillesalat og glæden ved at rejse med ligesindede. Hør om og se de stemningsfulde billeder fra besøget i den lille kristne skole for muslimske flygtningebørn fra Syrien, aftenvesper i den armenske kirke og mødet med Hans Hellighed Katolikos Aram I, se Beirut fra luften og kapellet i Saïda (Sidon), hvor Skt. Peter og Paulus mødtes i år 58 e.Kr. Mærk det gryende håb og bliv i sidste ende lidt gladere.  

​​

 

Varighed ½-1½ time; inkl. film, billeder og video.
3.800 kr. + kørsel.
Ring eller skriv for nærmere detaljer eller særlige
ønsker. Jeg kommer over hele Danmark.


Link til denne side:
http://hanswendelboe.dk/2016/?side=sider/foredrag_libanon.htm&artikel=colofon_foredrag_libanon.php