Manden, Konen & Missionen
MISSION:NIGERIA - En fortælling om to helt almindelige mennesker med helt
ualmindelige liv ...
og ikke mindst jagten på historien på tværs af tre kontinenter 
... på 100 års afstand


I 1902 rejste den unge landmandssøn Mogens Uhrenholt fra Øster Uttrup ved Aalborg til USA. Her uddannede han sig til læge. Men inden nåede han at miste både sin kone og (mindst) et barn!
14 år senere, under Første Verdenskrig, rejste han nygift ud som en af de første missionærer til Nigeria. Her byggede han med sin kone, Eline, en ny missionsstation i Shellem: To kirker, en skole, 35 patientboliger og et hospital af mursten blev det til på bare 10 måneder, inden Mogens døde af blackwater fever. Under et år senere døde også Eline af samme sygdom.

Siden 2006 har jeg forsket i historien. Gennem kontakt med slægtninge til parret og research i arkiver i ind- og udland giver jeg nu - på 100 års afstand og på tværs af kontinenter og kulturer - fortællingen om Mogens og Eline Uhrenholt liv og levned, før, under og efter årene i Afrika.

Foredraget er lige dele personalhistorie, afrikafortælling, online slægtsforskning (som kun kan inspirere og give fif til at forske i egen familie!) og missionshistorie. Men først og fremmest en levende fortælling om to almindelige mennesker med helt ualmindelig liv! Det er en stærk, menneskelig beretning, der rulles op, når dette foredrag med video og billeder først kommer i gang.

Læs evt. mere på www.missionnigeria.dk.
Hent pressemateriale.
 

                      

Det er sagt om foredraget

 

"Levende, gennemarbejdet, velstruktureret, engageret og engagerende foredrag, hvor spændingen blev holdt til det sidste. Et eksempel på en livsfortælling og slægtsforskning, som er inspirerende både i forhold til livsfortællinger i almindelighed og i forhold til det konkrete livsindhold."
Mogens Sørensen, Hjørring Kirkehøjskole, bestyrelsen


"Sjældent har jeg været sammen med en foredragsholder, der med en sådan udstråling og       begejstring har kunnet holde en forsamling fanget i så lang tid omkring én persons livshistorie ... Måden hvorpå Hans fik fortalt, hvorledes Manden og Konen måtte give deres liv til Afrikas jord, blev en meget bevæget afslutning på aftenen."
Kaj Moslev, Rækker Mølle, tidligere missionær i Nigeria


"Helt fantastisk foredrag!"
Marius Nørgaard, Menighedsrådsformand, Bov/Padborg


"Det var det bedste foredrag, jeg overværede sidste år. Hans formår at holde os fast, ikke bare fordi han formår at bruge video og billeder, men fordi han virkelig har "ordet i sin magt".
Her er både noget for ung og gammel - ja, jeg tror også, at selv konfirmanderne vil kunne blive grebet af det her." 
Kim Legarth, sognepræst, Hobro  


Varighed 1½-2½ timer; inkl. 20 min. film og billeder. 
Pris 3.800 kr. + kørsel.
Ring eller skriv for nærmere detaljer eller særlige ønsker.
Jeg kommer over hele Danmark.


 

 


Link til denne side:
http://hanswendelboe.dk/2016/?side=sider/foredrag_uhrenholt2.htm&artikel=colofon_foredrag_uhrenholt.php