Rejseforedrag fra Afrika
At rejse med 20 teenagere i bagagen- Jeg rejste ud med 20 helt almindelige, gennemsnitlige teenagere. Men kom hjem med 20 modne, afklarede, socialt bevidste unge mennesker.

Hvad er det mødet med hverdagen i Afrika kan? Hvad sker der, når en dansk efterskoleklasse i 16 dage skifter adresse fra fredelige Horne i Nordjylland til varme, spraglede Yola i nordøstlige Nigeria? Hvem lærer af hvem? Og hvad fører det med sig?

​F
ra 2005 til 2011 rejste jeg som lærer på Horne Efterskoles kulturlinje, horneXplorer, en gang om året til Afrika, hvor jeg sammen med holdet boede, spiste og gik i skole på en den lutherske kostskole, Lutheran Junior Seminary i Yola, på grænsen til Cameroun. Rejsen blev arrangeret i fællesskab med Mission Afrika (tidl. Sudanmissionen). På grund af terrorbevægelsen Boko Harams hærgen i Nigeria, måtte vi i 2010 ændre rejsemål. I stedet kom rejsen nu til at gå til Uganda og Tanzania gennem Danmission. Men dannelsesrejsen var den samme!

"At rejse med 20 teenagere i bagagen" er et spændende foredrag, der giver mod og tro på fremtiden. I korte klip fortæller flere af de danske elever i løbet af foredraget om deres personlige oplevelser; om genertheden, der hurtigt måtte lægges på hylden, om stoltheden over at have holdt tale for 400 nigerianske elever og om at spise ugandisk ugali med fingrene.

Foredraget ledsages af billeder og video på stort lærred samt adskillige effekter fra turene..
 

                      

 


 
Varighed 1-2 timer; inkl. film og billeder. 
Pris 3.000 kr. + kørsel.
Ring eller skriv for nærmere detaljer eller særlige ønsker.
Jeg kommer over hele Danmark.

 


Link til denne side:
http://hanswendelboe.dk/2016/?side=sider/foredrag_xp.htm&artikel=colofon_foredrag_xp.php