Min kunst 
Kronprinseparret med småt

Mere end 30.000 håndskrevne bogstaver danner tilsammen portrættet af det royale par
 


En gang i løbet af efteråret 2003, efter et spændende museumsbesøg med billedkunstholdet på Horne Ungdomsskole, gik holdet på McDonald's; men ikke kun for at spise, også for at iagttage og nedskrive korte, præcise litterære portrætter af andre gæster på netop denne dag.

Netop samme dag blev den royale forlovelse mellem Mary Donaldson og HKH Kronprins Frederik offentliggjort.

Hjemme på efterskolen blev det fotografiske forlæg blæst op på et stort lærred, og de s skrivelystne elever gik igang med at skrive de mange portrætter igen og igen, oven på hinanden. Tæt, hvor Frederiks hår er mørkest og ganske sart omkring Marys læber. 

        
      

       

Det mere end 2x3 meter store, imponerende billede er dannet af mere end 30.000 ca. 2. cm. høje, håndskrevne bogstaver. Og altså flere hundreder portrætter af danskere, som parret en gang i fremtiden kommer til at være konge og dronning for.

Tirsdag 11. maj 2004 rejste billedet den lange vej fra Horne i Nordjylland til København for at blive overrakt til Kronprinseparret. Også rejsen gennem landet er med til at understrege pointen, nemlig at alle borgere og byer i Kongeriget nu får et nyt Kronprinsepar.

      
    


Link til denne side:
http://hanswendelboe.dk/2016/?side=sider/kunst_fredmary.htm&artikel=0