Pressemateriale
At rejse med 20 teenagere i bagagen


Hent som redigerbart Word-dokument [16 KB].


Han reejste ud med 20 helt almindelige, gennemsnitlige teenagere. Men kom hjem med 20 modne, afklarede, socialt bevidste unge mennesker.
Kirke- og kulturmedarbejder Hans Wendelboe Bøcher er tidligere efterskolelærer på Horne Efterskole. 
___dag den ______ holder han foredraget "At rejse med 20 teenagere i bagagen" i ______________.

Hvad er det mødet med hverdagen i Afrika kan? Hvad sker der, når en dansk efterskoleklasse i 16 dage skifter adresse fra fredelige Horne i Nordjylland til varme, spraglede Yola i det nordøstlige Nigeria? Hvem lærer af hvem? Og hvad fører det med sig?
 
​Fra 2005 til 2011 rejste Hans Wendelboe Bøcher som lærer på Horne Efterskoles rejse- og kulturlinje, horneXplorer, en gang om året til Afrika. Her boede, spiste og gik holdet i skole sammen med de nigerianske jævnaldrende på en den lutherske kostskole, Lutheran Junior Seminary i Yola, på grænsen til Cameroun. Rejserne blev arrangeret i fællesskab med Mission Afrika (tidl. Sudanmissionen), men måtte desværre indstilles i 2010 på grund af terrorbevægelsen Boko Harams hærgen i Nigeria. I stedet kom rejsen nu til at gå til Uganda og Tanzania gennem Danmission. Men dannelsesrejsen og perspektiverne var de samme!

"At rejse med 20 teenagere i bagagen" er et spændende foredrag, der giver mod og tro på fremtiden. I korte klip fortæller flere af de danske elever i løbet af foredraget om deres personlige oplevelser; om genertheden, der hurtigt måtte lægges på hylden, om stoltheden over at have holdt tale for 400 nigerianske elever og om at spise ugandisk ugali med fingrene.

Foredraget ledsages af billeder og video på stort lærred samt adskillige effekter fra turene.



Hent som redigerbart Word-dokument [16 KB].

 
Hans Wendelboe Bøcher har rejst adskillige gange i Nigeria.

Højreklik på billedet for fuld kvalitet.
1,3 MB KB
      Hans Wendelboe Bøcher.
Højreklik på billedet for fuld kvalitet.
2,8 MB
      

Maria Malmbak var med i Nigeria i februar 2008.
Højreklik på billedet for fuld kvalitet.
3,4 MB

      

Camilla Falden Juul var med det første hold elever i Nigeria i februar 2006. Her bliver hun hørt i lektien af Rev. Jackson.
Højreklik på billedet for fuld kvalitet.
1,3 MB

 
Kia Hansen tager afsked med sine nye venner på den nigerianske kostskole, februar 2006. 
Højreklik på billedet for fuld kvalitet.
1,43 MB
 
Det første Xplorer-hold besøgte Lutheran Junior Seminary i byen Yola i Nigeria i februar 2006. Hans Wendelboe Bøcher står med hatten, yderst til højre. 
Højreklik på billedet for fuld kvalitet.
1,4 MB

Videoen fra besøget i Nigeria 2008 kan også indlejres ved at benytte flg. kode:
<iframe allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/CzO8Et9zyUI" width="560"></iframe>


Link til denne side:
http://hanswendelboe.dk/2016/?side=sider/foredrag_xp_presse.htm&artikel=colofon_foredrag_xp.php